diumenge, 24 de febrer del 2019

HORT I CARTA DEL REI CARNESTOLTES

Bon dia famílies!

Divendres va ser un dia de sorpreses. 

Ens tocava anar a regar a l'hort, però abans de partir trobàrem, dins la classe, una cistella de llimones amb uns ulls estratègicaments col·locats. Aquestes llimones ens serviren per parlar de diferents emocions i representar-les de manera gestual. Després, mentre esperaven dins l'aula amb na Marta, vaig sortir a l'hort i les vaig amagar pels arbres i les pedres per veure si les trobaven. Una vegada les trobàrem totes, regàrem les plantetes i jugarem un poc a amargar-nos, a passar per passarel·les on hi havien taurons, a observar plantetes i floretes...   


Però les sorpreses continuaren després del pati. Ens va fer una visita la fada Sofia i ens va fer entrega d'una carta del seu amic Carnestoltes, un amic un tant polissó que es creu rei de la festa i del bon menjar. A la carta ens va proposar unes consignes per seguir durant la setmana que ve i també ens va dur un munt de coses per jugar a disfressar-nos: gorres, capells, bosses, ulleres vestits, corbates, ... alguns dels nins i nines s'atreviren i altres s'ho miraren de més lluny i jugaren a altres coses. 


N'AINA I LA SEVA CAPSA DELS TRESORS

Bon dia família!

Aquesta setmana la protagonista ha estat n'Aina i dilluns va venir ben carregada de tresors: un peluix, un conte personalitzat amb el seu nom, el dibuix del seu nom amb el seu significat, i un munt de fotografies de la família i dels viatges i moments especials. 
A més a més, dins la capsa hi havia  un munt de tassons amb la fotografia aferrada de tots els nins i nines de la classe, un potet amb llenties i alguna mongeta blanca, i cotó. N'Aina ens va explicar que vendria el seu pare Raúl i ens proposaria sembrar, i així ho vàrem fer.

Un altre dia aprofitàrem per contar el conte presonalitzat del seu nom i ens va agradar ben molt.
Aquí teniu les imatges... 


divendres, 15 de febrer del 2019

NA MAILÉN I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

Bon dia a tothom!!!

Dilluns na Mailén va dur la seva capsa de tresors i ens va mostrar tot el que hi havia dintre: unes fotografies de la seva família, una pilota rosa, els pepos ladybug i Cat Noir, un conte ben gruixat d'una bruixa i un ós que es posava molt malalt de tanta mel que es va menjar (el dia que contàrem el conte tastàrem la mel per saber quin gust tenia), i el nom amb el seu orígen (sabíeu que Mailén vol dir  princesa i dona poderosa, noble i intel·ligent?)

Avui divendres, a primera hora del matí, ha vengut na Silvina i ens ha explicat que tenen uns tenda de bisuteria on venen collars, arrecades, polseres... i ens ha proposat fer uns collars ben guapos amb  macarrons de colors i fil. Una activitat que ens ha agradat ben molt i ens ha permés treballar la coordinació óculo-manual, la psicomotricitat fina, la precisió, la tonicitat dels dits, la destresa, la pinça... cosa que potencia les habilitats manuals necessàries per l'escriptura.



  

dimarts, 12 de febrer del 2019

MATERIAL NOU DE PATI

Bon dia família!
Avui hem començat el dia en el pati, allà ens hem trobat a na Laura i els nins i nines de 5 anys que ens han mostrat un material nou que tendrem a partir d'ara per poder jugar amb l'arena del nostre arener. 
Entre aquest material podem trobar material de fusta (culleres, aprimadors, morter...), altres de la natura (pinyes, pedres, pals, "pets de monja", copinyes, escorça, tronquets...), també de metall (coladors, pots, palanganes de fer magdalenes, giradores, embuts, motlles...), i finalment alguns de plàstic (camions grossos i poals transparents per poder veure el que hi ha dintre). Tot això, ens permetrà experimentar, manipular, omplir, buidar, classificar, jugar a fer pastissos... i un munt de coses més. 


dilluns, 11 de febrer del 2019

EN RAYO MCQUEEN A L'ESCOLA

Bon dia a tothom!!!

Avui, quan fèiem psicomotricitat, en Garci ha vist per la finestra un cotxo de carreres de color vermell i ha començat a dir "és en Rayo, és en Rayo!".
Es tractava d'un cotxo de rally de color vermell que havia duit en Tomy, el pare de na Neus de 5 anys, per a fer una activitat que tenien preparada pels nins i nines de 5 anys.
La temptació era massa gran, així que hem acabat la psico un parell de minuts abans, ens hem posat les sabates i hem sortit a veure el cotxo. 
Ens ha agradat ben molt, això sí, no li hem trobat els dos ulls enormes que té en RAYO MCQUEEN.

divendres, 8 de febrer del 2019

EIRA I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

Bon dia família!

Aquesta setmana n'EIRA ens ha duit la capsa de tresors amb en Mic (el pepo), el seu nom dibuixat amb l'explicació inclosa, i un munt de fotos de la família i de quan era petita. 
Avui dematí la seva mare ha vengut carregada amb un super maletí/botiquín ben ple de material mèdic que fan servir quan van dins l'ambulància. Material que hem pogut veure, manipular i jugar amb ell, també ens hem pogut mesurar el nivell d'oxígen en sang, mirar la tensió arterial, escoltar els batecs del cor, veure com es fa el massatge cardíac... i moltes coses més. 
Aquí teniu un recull de tot plegat.


divendres, 1 de febrer del 2019

ABRIL I LA SEVA CAPSA DE TRESORS


Bon dia a tothom!!!

Aquesta setmana la protagonista ha estat n'ABRIL i ens va dur un bon grapat de fotos de quan era petita, dels membres de la seva família, moments divertits, altres passats per aigua... fotografies que donaven peu a parlar un poc d'ella i dels seus gustos. Dins la capsa també hi havia un conte personalitzat, la seva pepa estimada i el nom dibuixat amb el seu significat i qui i per quina raó el triaren. A més na Mercè i en Raül, ens prepararen una sessió ben divertida amb una activitat de tirar pilotes que s'aferren i un conte ben polit.