dijous, 31 de gener del 2019

ANIVERSARIS DE GENER

Bon dia famílies!
Aquí teniu els aniversaris del mes de Gener. Felicitats a na Carla i na Mailén que ja tenen 4 anys!!!!

CARLA (dia 18)

MAILÉN (dia 22)

divendres, 25 de gener del 2019

ALMA I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

Aquesta setmana li ha tocat a n'Alma dur la capsa de tresors. Dilluns va venir ben carregada a l'escola  i també molt ben acompanyada de la mare i la padrina. Ens mostraren el que hi havia dins la capsa, i ens contaren un poquet de cada cosa.
Entre els tresors de n'Alma hi havia: un petit llibret amb fotos de quan era més petita, de la seva família, pare, mare, germà, cosins..., alguns objectes estímadíssims i el seu nom dibuixat amb el significat de ALMA. Sabieu que ALMA vol dir "de bon cor" o " qui té un cor càlid"?


dijous, 24 de gener del 2019

NA MAILÉN JA HA ARRIBAT!!!

Na MAILÉN ja ha arribat del seu llarg viatge. Tots teníem clar que havia partit a Uruguay durant un parell de setmanes i teníem ganes de que ens contés algunes coses d'allà. 
Ens ha contat que està molt enfora i que hi va anar amb un avió molt gran, allà vivia a una casa vora la platja, amb molta arena, tanta que li entrava a dins la casa! ... poc després, hem volgut investigar un poc més i he anat a cercar una bolla del món que tenen a la classe de 5 anys. Desprès de fer hipòtesis de què podria ser  (una lluna, una pilota, una bolla que explota...), ens hem fet preguntes com per exemple:  què podria representar la part pintada de color blau?, i la resta?.. tambè ens hem fixat que hi havia lletres, n'hem llegides algunes... 
A poc a poc, hem arribat a la conclusió de que aquella bolla ens podia ajudar a veure on estava Uruguay, i si estava molt lluny de Mallorca, alguns dels nins i nines volíen saber on era Es Capdellà (Lucia, Emma...), Barcelona (Ada, Leia), Sud-Àfrica (Aiden), Mèxic (Julen), Bèlgica (Carla)... 
Tots aquests aprenentatges són molt abstractes per ells; les distàncies, la representació dels païssos en una bolla, ... però han sortit conceptes com: aigua, arena, terra, país, lluny, enfora, aprop, petit, gran, mitjans de transport, lletres, colors,  noms  de llocs com Es Capdellà, Mallorca, Uruguay, Bèlgica, Barcelona, Sud-Àfrica, la Selva i animals que hi habiten... i moltes coses més.
Na Carme, mestra de primària, ens ha ajudat moltíssim per saber-ne un poc més i hem gaudit moltíssim.
 
 

dimecres, 23 de gener del 2019

ELECCIONS I RACONS INTERNIVELL



Bon dia famílies!

Com ja sabeu, ahir vàrem tenir eleccions de delegats de classe. Així que començàrem per explicar què és això de ser delegat/a i quines funcions té la persona que ocupa aquest càrrec. 
Per començar, el delegat, o millor dit, la nostra DELEGADA, haurà d'assistir a dues reunions anuals, amb la resta de delegats de les altres aules, l'equip directiu (M. José i Fernando) i na Laura (coordinadora d'Educació Infantil). En aquestes reunions els nins i nins de l'escola seran escoltats i faran una sèrie de valoracions i alguna petició que tenguin (ben raonada) per a la millora de la convivència escolar. Una vegada acabada la reunió, el delegat de classe ens transmetra la informació a la resta de companys i companyes.
Una vegada feta l'explicació, es presentaren 6 voluntaris per dur a terme aquesta tasca: Ada, Lucia, Eira, Xavi, Emma i Aina. I un per un anàren votant el seu candidat. 
Els resultats són els que veis a la fotografia i finalment n'Ada ens representarà.

L'altre cosa que us volia comentar és que avui hem començat els RACONS INTERCICLE. Cada classe de INFANTIL ens hem dividit en tres grups i ens hem mesclat, de manera que dins de cada classe hi hagués infants de 3, 4 i 5 anys. Aquests grups es mantendran fins haver passat per totes les aules, i una vegada acabada la roda, la intenció és que ho triin de manera lliure cap a quina aula jugar i a quin racó. Aquesta activitat es farà cada dimecres si no hi ha res de nou.

divendres, 18 de gener del 2019

FESTA DE SANT ANTONI

Bon dia de Santa Antoni!!! Us ha agradat la festa?. A continuació us penjo tres mini vídeos amb imatges d'algun moment de la preparació durant la setmana (visites, contes, fins i tot massatgets per relaxar-nos dels nervis i xerrades de les pors...), un altre vídeo d'algunes imatges abans de la festa, i finalment el de la FESTA. Esper que us agradin!







dijous, 17 de gener del 2019

EMMA I LA SEVA CAPSA DE TRESORS.

Estimades famílies,

Hem començat el projecte de "Infant com a protagonista". 
La intenció d'aquest projecte és conèixer-nos un poc més i aconseguir així una major cohesió de grup. 
I com ho volem fer?. Des de l'escola ens agrada donar espai i propiciar moments on l'infant sigui el protagonista, i per tant , voltros i tot el seu entorn més proper, passa a ser part fonamental de l'aprenentatge seu i dels seus companys. D'aquesta manera és més significatiu i vivencial.

Aquesta setmana li ha tocat a n'EMMA i aquí teniu alguns d'aquests moments que hem pogut gaudir tots plegats.


divendres, 11 de gener del 2019

DIMONIS, PORS... I RELAX

Bon dia famílies!

Començàrem el dia amb una sorpresa, na Carla ens va mostrar un vestit de dimoniona amb la camiseta dels dimonis de Capdepera que ens ha agradat ben molt.

   

També hem xerrat de les nostres pors amb la fada Sofia. Durant la sessió de filosofia hem parlat dels dimonis, monstres, serps, cans, llops, tigres, renous, ... i hem fet unes botelles màgiques que ens duen un poc de calma. Per això, hem experimentat un poc amb aigua calenteta, cola, oli, purpurina, miquetes de colors... i aquest ha estat el resultat.

   
   
   
   
   



dimarts, 8 de gener del 2019

UNA GRANOTA I ALTRES JOCS

Avui matí hem trobat una granota al patí...
Alguns de nosaltres hem tengut ocasió de veure com caminava i com botava, i ens ha encantat.


Però abans del pati hem jugat amb un parell dels jocs que ens vàren dur els Reis a l'escola.

dilluns, 7 de gener del 2019

SORPRESES I JOCS

Bon dia i bon any!

Es nota que hem vengut amb les piles carregades després d'unes vacances ben màgiques i especials. 

Idò com segurament us hauran contat... per l'escola també han arribat els Reis i ens han deixat uns paquetets, on hi havia embolicat: dos contes, aferratines, un maletí de metges, dos trens, dos bolquers de tela per les pepes, uns potets de vidre per fer estadística del temps, un peix amb encaixos, una tarta de fusta amb espelmes i nombres, .... a continuació trobareu les fotos.


Després de tantes emocions, en Fernando (mestre de psicomotricitat) ens esperava amb un parell de curses preparades abans de tomar la torre de cuixins. A contínuació teniu els vídeos.