dimecres, 17 d’abril del 2019

OLIVER I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

N'Oliver ha estat el protagonista d'aquesta setmana i ben content ens ha ensenyat tots els seus tresors, junt a la seva mare: uns enormes autobusos, un llibre de fotos, el seu nom amb el significat i el perquè el triaren, un dinosauri, el tren Thomas, un conte d'un autobus que ens servia d'excusa per cantar la cançó "The wheels on the bus go round and round...", un mostre de colors verd amb la cara de n'Oliver, nÉlmer de peluix, ...

Després na Rosa, la seva mare, ens ha preparat un munt de sorpreses al pati, ja que es dedica a muntar festes. Allà ens ha rebut amb una pluja de globus, un taller de fer unes bimbolles gegants, i una pinyata... què bé ens ho passàrem!


VISITAM LA BIBLIOTECA

Aquí teniu un recull de les fotos de la sortida d'avui. Hem gaudit d'un fantàstic teatret de titelles i el conte de na Rinxols d'or, o millor dit na "Goldie Locks and the the three bears", ja que ens l'han contat en anglès.


I a continuació, us pos alguns vídeos del moment del conte.










dimarts, 16 d’abril del 2019

LA DARRERA CAMA DE LA JAIA

La nostra estimada jaia avui ha perdut la darrera cama, na Lucia i n'Abril han estat les encarregades de llevar-li i triar la tarja del nombre de cames que li quedaven (la tarja amb un gran 0).

Per acomiadar-la, li hem cantat les seves cançons, i ella ens ha proposat una endevinalla, que hem resolt de seguida. Dins la bossa, hi havia tres paquets: un ple de nombres de colors, que ens serviran per treballar la part lògico-matemàtica (comptar, fer estadístiques, observar la seva grafia...), i dos paquests plens de ous de xocolata!!!.

Pels ous de xocolata, hem anat a seure a les cadires, i els hem comptat entre tots, 60 (un número moooolt gran que hem hagut d'escriure a la pissarra), hem fet hipòtesis (quants ens tocarà per cada un, en tendrem suficients?...), hem fet sumes (si en tenc un i m'en dones un altre ... quants en tendré? i si em dones un més?...), hem treballat les possibles accions que podíem fer amb ells (menjar-nos un i guardar els altres a la motxilla, menjar-ne dos.. els tres... guardar els tres), també hem treballat la psicomotricitat fina (desembolicant el paper... no és tan fàcil com pensam), i moltes coses més.

Una gran abraçada JAIETA i fins l'any que ve.


LES RONDALLES DELS GRANS

Els grans de l'escola han vengut a contar-nos unes rondalles que ells mateixos han escrit durant les classes de català.
Quin luxe!... aquí teniu un parell de fotografies d'ahir i avui.

diumenge, 14 d’abril del 2019

PIGMENTS NATURALS

En aquest recull de fotos podreu observar que bè ens ho vàrem passar fent un poc de màgia, un poc d'alquímia i també un poquet química. Sabíeu que si li afegim unes gotetes de llimona al suc de la col lombarda fa que màgicament canvii de color?. Tot això i moltes més coses vàrem experimentar...




dijous, 11 d’abril del 2019

AIDEN I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

La setmana de n'Aiden ha estat ben divertida.

Dilluns va dur la capsa plena de coses especials i significatives. Com veureu, n'Aiden és un enamorat dels dinosauris i molts dels objectes estimats hi tenien relació.
Un conte on els personatges eren dinosauris, dinosauris de jugueta, el seu nom escrit amb un dinosauri dibuixat al costat, una capsa de galletes amb la petjada d'un dinosauri, un ou de Jurasic Park amb un petit dinosauri dintre, una balena, dos cotxes, una capsa (llitet) d'un ratolí un poc especial, i un àlbum de fotografies de quan era petit i dels membres de la família. Per mostar-nos tot això, ha comptat amb l'ajuda de la seva mare i el petit Noah.

Dimecres després del pati, na Melissa, la mare de n'Aiden, ens havia preparat una sorpresa que vàrem gaudir ben molt. 
Ens convertírem en arqueòlegs, resulta que ens va dur una espècies de pedres marcades amb una petjada de dinosauri i a dintra hi havia uns petits dinosauris. Però per descobrir-los vàrem haver de picar fins obrir les "pedres" amb l'ajuda d'uns estris que ens va dur: martells, pals, pinzells per netejar,  serres... i altres eines molt útils per la nostra tasca.


SISENA CAMA DE LA JAIA

Aquesta setmana la jaia ha vengut amb la senalla ben buida!!!

 La targeta de la jaia, posava que havia tengut una idea. Ens volia convidar dimecres matí a una pa amb oliada a tots els nins i nines d'infantil. 
Però tenia un problema i només noltros la podíem ajudar, i és que necessitava saber: 
quines coses havia de comprar per el pa amb oli i quants de nins i nines hi havia en total, per així poder fer la compra.

Demanàrem ajuda a na Rosa, ella sap quants infants hi ha a la seva classe i quants en te na Laura, a més a més és una experta en sumes... i ens va ajudar a comptar, i  així poguèrem donar una resposta clara a la nostra estimada Jaia.




EXCURSIÓ A LA FINCA DEL GALATZÓ

Aquí teniu totes les fotos que he pogut reunir. Entre les que m'heu passat, i les que vaig fer, he pogut muntar els següents vídeos. 

Gràcies a tothom.
















divendres, 5 d’abril del 2019

CINQUENA CAMA DE LA JAIA

La jaia d'aquesta setmana ens ha demanat que li cantéssim les seves cançons i que li féssim un retrat, (que veureu el dia d'entrega dels informes), a canvi ens ha duit el conte de n'Elmer i material per fer un Elmer per cada un de nosaltres.
Com ja sabeu, n'Elmer és un elefant de colors i tant especial, un elefant molt simpàtic que li agrada divertir-se i fer riure a la gent. Així que la jaia ha pensat que podríem fer un Elmer un tant especial, amb bocinets de paper cel·lofana i plastificat, d'aquesta manera el podem tenir penjat a la vidriera i veure quin tipus de llum passa per ell.
Els Elmers es quedaran a la classe fins que partiguem de vacances, després cadascú es durà el seu a casa, i així podreu penjar-lo a la finestra de la seva habitació.



JULEN I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

Aquesta setmana en Julen ha estat el protagonista i ha duit un munt de coses molt significatives per ensenyar-nos: fotografies de la seva família, de quan era petit i de esdeveniments importants, dos peluixos (minion i Mikey), el conte de l'orugueta goluda, un munt de cotxets, un segell i el dibuix del seu nom i el seu significat.
Na Denisse, la seva mare, va venir dos dies. El primer per ajudar a en Julen a mostrar les coses de la capsa i el segon dia, avui divendres, a fer un taller tipus "master chef". Per fer aquest taller, ha vengut carregada de material, uns cupcakes casolans de xocolata, un munt de cremes pastisseres de diferents colors, figuretes de dinosauris i unicornis fets per ella, i altres elements decoratius.
Ens hem posat les botes!!! Umm deliciós.


dijous, 4 d’abril del 2019

POSTURES DE IOGA

Aquest matí estàvem un poc remoguts i hem decidit fer un parell de respiracions i unes postures de ioga, per relaxar-nos una micona. Després ha vengut na Cristina, que sap molt d'aquest món, noltros li hem mostrat com fèiem el "saludo al sol" i ella ens ha ensenyat un parell de postures.


dimarts, 2 d’abril del 2019

MUSICAL

Bon dia famílies!

Avui matí hem tengut la sort de poder gaudir d'un musical però, més que contar-vos com ens ha anat, prefereixo que mireu alguns vídeos i fotos... 
Tot un èxit!!!