dimecres, 7 de novembre del 2018

LA FADA SOFIA I LA SEVA FILOSOFIA

Fer filosofia amb els més petits, ajuda a desenvolupar habilitats de pensament com per exemple; habilitat de raonar, de recerca, de conceptualització i anàlisi, de traducció, comunicació i formulació... Habilitats que treballam mitjançant jocs i activitats lúdiques, contes, obres d'art, música...
Avui hem fet la primera sessió com a tal, seguint unes passes que es convertiran en un ritual. 
En un ambient tranquil i una llum suau, hem encés una espelma amb molta cura dins el fanalet, i hem obert la capsa on hi havia un bol tibetà que marca l'inici i el final de la sessió, les normes que avui hem presentat (fotografies que ens diuen de manera gràfica que és important escoltar, fer silenci, respectar torns, ...) i la nostra estimada fada Sofia (amiga del mussol Oriol que viu al bosc), ella cada setmana ens durà una sorpresa o proposta que durem a terma el dia assenyalat.
Avui ens ha duit un conte que parla de l'amistat. Una petita guineu que no tenia amics i va al bosc a fer-ne un amb el que es troba (pals, pomes, fulles, una carabassa...), noltros també n'hem fet un, però al igual que en el conte, no ha servit de res, perquè ni xerrava ni podia jugar... en acabar el conte la guineu i els dos personatges que es troben al bosc i l'ajuden a fer l'amic cada vegada més gran, s'adonen amb l'ajuda de la mare de la guineu, que ells ja són amics!
Finalment, hem parlat de l'amistat i cada un de noltros hem anomenat amb qui ens agrada jugar.


“La tradició filosòfica ha treballat sempre un cos específic de conceptes que han estat considerats importants per a la vida humana o rellevants per al coneixement humà. 
Exemples d’aquests conceptes poden ser: justícia, veritat, bondat, bellesa, món, identitat personal, temps, amistat, llibertat i comunitat”. 

M.Lipman

2 comentaris: