diumenge, 8 de setembre del 2019

GRÀCIES



Bon dia a tothom!!!
No podia tancar el bloc sense incloure aquest vídeo que em fèreu i que m'encanta mirar i tornar a mirar... quants de records i emocions!!!

Però les vacances d'estiu han acabat, i queden pocs dies per començar un nou curs ple de noves aventures i aprenentatges, de jocs i rialles compartides, de moments de complicitat i bauxa...

Fins sempre.

diumenge, 30 de juny del 2019

FINS SEMPRE!

Bon dia d'estiu families!

Ja hem començat les vacances, i els comiats ens han deixat amb la motxilla carregada de sentiments i emocions difícils d'explicar. Per una banda pena i tristor per una etapa que acaba, i per un altre, amb les ganes i il·lusions cap a la nova que ben aviat començarem. Però abans d'encetar el nou curs, gaudirem de les vacances d'estiu que ens hem guanyat: jocs a la platja, a la piscina, trobades amb alguns companys i companyes pel poble, alguns es retrobaran a l'escola d'estiu, altres faran alguna quedada a la plaça, pel parc, a les berbenes, fent un gelat... algun viatget per retrobar-se amb la família de fora, una estada familiar a algun indret de Mallorca, ...
Gaudiu de tots i cada un dels moments i carregau les piles pel nou curs... jo ja no hi seré, però estaré ben a l'aguait de totes les noves aventures que tendreu. 


La fada Sofia, el nanet Miquelet, la granota Carlota, el mussol Oriol, el drac Rac i el cuc Poruc també parteixen de vacances. La Caputxeta vermella i el llop Llopis els esperen, junt amb la resta de personatges que ens han acompanyat durant aquest viatge cap a l'aprenentatge.



Ha estat tot un plaer ser la vostra mestra enguany, he après moltes coses amb tots vosaltres i sempre us duré al meu cor.
Una abraçada enorme i un munt de besades més.

divendres, 7 de juny del 2019

LA CURA DEL NADÓ: NA MIREIA

A la nostra classe hi ha molts d'infants que tenen un germanet o germaneta petita, o fins i tot n'estan esperant un/a. La millor manera per parlar de la seva cura i del que poden fer és amb l'exemple.
Na Mercè, n'Abril i na Mireia ens han contat la seva experiència i ens han dit com ho fan a casa. Coses tan importants com per exemple; no tocar damunt el cap (millor pels costats), com canviar-li el bolquer, com i a on podem acariciar-la, a què juguen i com podem jugar amb ella...
Podem dir que hem après molt i que estam més preparats a l'hora de tenir cura dels germans que tenim (Mireia, Adrià, Júlia, Noa, ...) i els que estan de camí (de n'Eric i d'en Marc), cosins (Maya...) i amics tan petits com na Mireia. 
Aquí teniu un parell de fotos de mostra de tot el que hem fet...


divendres, 31 de maig del 2019

MARC I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

I avui hem tancat el projecte de la CAPSA DELS TRESORS, que ens ha ajudat a conèixer-nos molt més sobre noltros mateixos, sobre tots els companys i companyes, i sobre les nostres famílies. 
Aquí teniu les imatges d'en MARC, que va dur una capsa carregada de cotxes de tota mida i color, alguns dinosaures, contes, objectes i joguines relacionades amb l'espai, la lluna i els coets.


Gràcies a totes les famílies per la vostra col·laboració. Heu fet una feinada. 


dijous, 30 de maig del 2019

ENHORABONA CARLA


Hem sabut que na Júlia ja ha nascut i hem volgut donar l'enhorabona a tota la família així com millor sabem ; cantant...
Benvinguda al món Júlia. I enhorabona a na Carla, na Magdalena, n'Hugo, els padrins i padrines....






diumenge, 26 de maig del 2019

UNA CANÇÓ DEDICADA...

Si em permeteu, aquesta entrada té un caire més personal... primer de tot m'agradaria agrair les mostres d'afecte, no només dels vostres fills i filles que em fan sentir tan estimada, sinó també la de tots vosaltres al preocupar-vos per la meva salut i benestar després de l'accident, per la vostra participació i entrega en els tallers de la capsa de tresors (són genials), amb el tema de les coques, la participació en les excursions, etc
Fer de mestra suposa per mi un munt de sensacions i emocions noves, d'altres velles que revisc amb tots ells i elles, una mirada acurada, il·lusionada i amb molt d'amor... Pot sonar a comiat, però només  és una mostra d'agraïment i l'excusa per compartir un regal que me feren l'altre dia...
Aquesta cançó és molt especial per mi i m'ha acompanyat en moments molts especials, de la meva infància, joventut i fins i tot a les meves noces... n'Oscar em va donar la sorpresa i em feia il·lusió compartir-la per aquí...



divendres, 24 de maig del 2019

YANAY I LA SEVA CAPSA DE TRESORS


Sabíeu que el nom de Yanay és d'origen Quechua (Perú) i vol dir "la meva estimada"?
Idò sí, i la nostra estimada Yanay ha vengut aquesta setmana amb els 3 titelles que més li agraden, un llibret de fotografies familiars i de quan era petitona,  i el nom dibuixat amb el significat i el perquè i qui el va triar.
Els titelles eren: un Mickey Mousse, un ratolí (menjador de formatges) i un personatge molt divertit d'un programa infantil, de fa ja uns anyets, anomenat Fraggle Rock. 
La nostra curiositat ens va dur a investigar per internet i cercar la cançó, així descobrírem que aquell personatge tan divertit es nom GOBO!!!


Dijous, gaudírem de música en directe a càrrec de n'Oscar, el pare de na Yanay, i poguèrem escoltar peces clàssiques, altres més modernes, algunes de nostàlgiques, i per acabar ballarem un rock and roll.
Ah! i parlàrem amb un micròfon... quina sorpresa sentir la nostra veu tan potent.


dimecres, 22 de maig del 2019

dimarts, 21 de maig del 2019

ERIC I LA SEVA CAPSA DE TRESORS


I aquí teniu la capsa de tresors de n'ERIC. Una capsa plena de juguines per compartir amb la resta de companys i companyes, objectes molt estimats pel nostre protagonista i que va mostrar encantat juntament amb n'Esther, la seva mare.
Dijous, després del pati, la mare i el pare de n'Eric ens tenien preparat un taller la mar de divertit. Es tractava d'un pepo fet amb globus de colors, farina, ullets, llana pel fer els cabells i amb un retolador permanent dibuixar els ulls i la boca. La tècnica per omplir els globus amb la farina tenia la seva part complicada i a la vegada ben divertida. 
Mirau el vídeo i veureu què bé ens ho passàrem.

dilluns, 13 de maig del 2019

EXPERIMENTAM A L'HORT

Avui ens tocaba anar a l'hort a regar el que hi ha sembrat, però després de cumplir amb la nostra tasca... hem fet nous descobriments.
Tot ha començat agafant un parell de les rodones d'un arbre. Quan les han deixat caure, s'han adonat que rodaven cap abaix, deprés s'han anat engrescant uns amb els altres i probaven des de quina distància (pendent) la roda anava més aviat, i si es posaven un al costat de l'altre? podien fer curses? què passava si la rodona topava amb una pedra?


I aquí no han acabat les sorpreses, hem trobat un petit dragonet!!!
Un dels nostres objectius és tenir cura i respecte als èssers vius del nostre entorn, i no només ens referim a les plantes... mirau què bé els cuidem i observam com son aquests animalons.


divendres, 10 de maig del 2019

XAVI I LA SEVA CAPSA DE TRESORS


Bon dia a tothom!!!
Hem passat una setmaneta ben divertida. 
Dilluns en Xavi, amb l'ajuda de na Yolanda, ens va mostrar tot el que hi havia dins la capsa de tresors: en Coco, una moto de policia, uns contes de peixets i un altre del monstre de colors, un spiderman, un guiterró, una girafa, uns prismàtics... 
I avui divendres, han vengut en Pep (pare) i na Yolanda (mare), i ens tenien preparada una activitat ben xula. Cadascun de nosaltres hem trasplantat una floreta ben xula, primer ens han repartit un cossiol, hem cercat pedretes per posar als forats d'abaix, un poc de terra, la planteta, hem afegit més mterra pels costats i amb un poquet d'aigua l'he regada. Per acabar, ens hem menjat un bon bocí de coca de xocolata per celebrar l'aniversari d'en Pep.


dimarts, 7 de maig del 2019

EL NANET MIQUELET I EL DRAC RAC


Us presentam en nanet Miquelet i el drac Rac.
En Miquelet és una nanet molt vergonyós i un tant polissó a qui li encanta fer bromes. El seu gran amic és un drac anomenat Rac què, com el de la cançó, és molt valent i ajuda a la gent.
L'altre dia vàrem contar que sol viure davall una olivera que tenc a casa, però ha vengut a passar una temporadeta amb nosaltres. 
Aquest matí ja ens ha fet una de les seves, estàvem tots i totes asseguts a l'estora apunt per començar i de sobte, ha sonat una músiqueta tranquil·leta (d'aquestes relaxants), primer ens pensàvem que era un mòbil que sonava, però no de cop i volta l'ordinador s'ha posat en marxa i ha començat a sonar... de seguida ens hem pensat que era una malifeta del bromista Miquelet (alguns fins i tot diuen que l'han vist com ho feia!). Així que hem anat a cercar-lo per demanar-li, i l'hem trobat amagat dins la seva capsa amb els ulls tapats i fent unes bones rialles...
Ai ai ai aquest nanet.


dissabte, 4 de maig del 2019

TEI. SOM AMICS ESPECIALS

Aquí teniu les fotos dels grups d'amics especials que hem fet entre els nins i nines de 3 i 5 anys.

LEIA I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

Bon dia a tothom!
Ja hem començat el tercer trimestre del curs i ho hem fet amb la capsa de tresors de la nostra estimada Leia.
L'Ariadna, la seva mare, va venir dilluns i ens va contar un parell dels seus contes preferits que ens varen agradar ben molt. Entre les dues ens ensenyaren tot el que hi havia a la capsa: uns titelles ben divertits, uns contes (un d'ells personalitzat), uns dibuixos per contar contes, un àlbum de fotografies de quan era petita, on també trobam fotografies dels seus familiars, una caseta plena de barrufets, i uns munt de jocs ben divertits com el de la torre de colors musical, un telèfon fet amb dos tassons i un fil, unes bitlles, etc
Ens ho hem passat genial!
Per cert, sabieu que Leia vol dir filla del cel? I que n'hi havia una molt famosa i lluitadora que anava acompanyada de dos robots?


dimecres, 17 d’abril del 2019

OLIVER I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

N'Oliver ha estat el protagonista d'aquesta setmana i ben content ens ha ensenyat tots els seus tresors, junt a la seva mare: uns enormes autobusos, un llibre de fotos, el seu nom amb el significat i el perquè el triaren, un dinosauri, el tren Thomas, un conte d'un autobus que ens servia d'excusa per cantar la cançó "The wheels on the bus go round and round...", un mostre de colors verd amb la cara de n'Oliver, nÉlmer de peluix, ...

Després na Rosa, la seva mare, ens ha preparat un munt de sorpreses al pati, ja que es dedica a muntar festes. Allà ens ha rebut amb una pluja de globus, un taller de fer unes bimbolles gegants, i una pinyata... què bé ens ho passàrem!


VISITAM LA BIBLIOTECA

Aquí teniu un recull de les fotos de la sortida d'avui. Hem gaudit d'un fantàstic teatret de titelles i el conte de na Rinxols d'or, o millor dit na "Goldie Locks and the the three bears", ja que ens l'han contat en anglès.


I a continuació, us pos alguns vídeos del moment del conte.










dimarts, 16 d’abril del 2019

LA DARRERA CAMA DE LA JAIA

La nostra estimada jaia avui ha perdut la darrera cama, na Lucia i n'Abril han estat les encarregades de llevar-li i triar la tarja del nombre de cames que li quedaven (la tarja amb un gran 0).

Per acomiadar-la, li hem cantat les seves cançons, i ella ens ha proposat una endevinalla, que hem resolt de seguida. Dins la bossa, hi havia tres paquets: un ple de nombres de colors, que ens serviran per treballar la part lògico-matemàtica (comptar, fer estadístiques, observar la seva grafia...), i dos paquests plens de ous de xocolata!!!.

Pels ous de xocolata, hem anat a seure a les cadires, i els hem comptat entre tots, 60 (un número moooolt gran que hem hagut d'escriure a la pissarra), hem fet hipòtesis (quants ens tocarà per cada un, en tendrem suficients?...), hem fet sumes (si en tenc un i m'en dones un altre ... quants en tendré? i si em dones un més?...), hem treballat les possibles accions que podíem fer amb ells (menjar-nos un i guardar els altres a la motxilla, menjar-ne dos.. els tres... guardar els tres), també hem treballat la psicomotricitat fina (desembolicant el paper... no és tan fàcil com pensam), i moltes coses més.

Una gran abraçada JAIETA i fins l'any que ve.


LES RONDALLES DELS GRANS

Els grans de l'escola han vengut a contar-nos unes rondalles que ells mateixos han escrit durant les classes de català.
Quin luxe!... aquí teniu un parell de fotografies d'ahir i avui.

diumenge, 14 d’abril del 2019

PIGMENTS NATURALS

En aquest recull de fotos podreu observar que bè ens ho vàrem passar fent un poc de màgia, un poc d'alquímia i també un poquet química. Sabíeu que si li afegim unes gotetes de llimona al suc de la col lombarda fa que màgicament canvii de color?. Tot això i moltes més coses vàrem experimentar...




dijous, 11 d’abril del 2019

AIDEN I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

La setmana de n'Aiden ha estat ben divertida.

Dilluns va dur la capsa plena de coses especials i significatives. Com veureu, n'Aiden és un enamorat dels dinosauris i molts dels objectes estimats hi tenien relació.
Un conte on els personatges eren dinosauris, dinosauris de jugueta, el seu nom escrit amb un dinosauri dibuixat al costat, una capsa de galletes amb la petjada d'un dinosauri, un ou de Jurasic Park amb un petit dinosauri dintre, una balena, dos cotxes, una capsa (llitet) d'un ratolí un poc especial, i un àlbum de fotografies de quan era petit i dels membres de la família. Per mostar-nos tot això, ha comptat amb l'ajuda de la seva mare i el petit Noah.

Dimecres després del pati, na Melissa, la mare de n'Aiden, ens havia preparat una sorpresa que vàrem gaudir ben molt. 
Ens convertírem en arqueòlegs, resulta que ens va dur una espècies de pedres marcades amb una petjada de dinosauri i a dintra hi havia uns petits dinosauris. Però per descobrir-los vàrem haver de picar fins obrir les "pedres" amb l'ajuda d'uns estris que ens va dur: martells, pals, pinzells per netejar,  serres... i altres eines molt útils per la nostra tasca.


SISENA CAMA DE LA JAIA

Aquesta setmana la jaia ha vengut amb la senalla ben buida!!!

 La targeta de la jaia, posava que havia tengut una idea. Ens volia convidar dimecres matí a una pa amb oliada a tots els nins i nines d'infantil. 
Però tenia un problema i només noltros la podíem ajudar, i és que necessitava saber: 
quines coses havia de comprar per el pa amb oli i quants de nins i nines hi havia en total, per així poder fer la compra.

Demanàrem ajuda a na Rosa, ella sap quants infants hi ha a la seva classe i quants en te na Laura, a més a més és una experta en sumes... i ens va ajudar a comptar, i  així poguèrem donar una resposta clara a la nostra estimada Jaia.




EXCURSIÓ A LA FINCA DEL GALATZÓ

Aquí teniu totes les fotos que he pogut reunir. Entre les que m'heu passat, i les que vaig fer, he pogut muntar els següents vídeos. 

Gràcies a tothom.
















divendres, 5 d’abril del 2019

CINQUENA CAMA DE LA JAIA

La jaia d'aquesta setmana ens ha demanat que li cantéssim les seves cançons i que li féssim un retrat, (que veureu el dia d'entrega dels informes), a canvi ens ha duit el conte de n'Elmer i material per fer un Elmer per cada un de nosaltres.
Com ja sabeu, n'Elmer és un elefant de colors i tant especial, un elefant molt simpàtic que li agrada divertir-se i fer riure a la gent. Així que la jaia ha pensat que podríem fer un Elmer un tant especial, amb bocinets de paper cel·lofana i plastificat, d'aquesta manera el podem tenir penjat a la vidriera i veure quin tipus de llum passa per ell.
Els Elmers es quedaran a la classe fins que partiguem de vacances, després cadascú es durà el seu a casa, i així podreu penjar-lo a la finestra de la seva habitació.



JULEN I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

Aquesta setmana en Julen ha estat el protagonista i ha duit un munt de coses molt significatives per ensenyar-nos: fotografies de la seva família, de quan era petit i de esdeveniments importants, dos peluixos (minion i Mikey), el conte de l'orugueta goluda, un munt de cotxets, un segell i el dibuix del seu nom i el seu significat.
Na Denisse, la seva mare, va venir dos dies. El primer per ajudar a en Julen a mostrar les coses de la capsa i el segon dia, avui divendres, a fer un taller tipus "master chef". Per fer aquest taller, ha vengut carregada de material, uns cupcakes casolans de xocolata, un munt de cremes pastisseres de diferents colors, figuretes de dinosauris i unicornis fets per ella, i altres elements decoratius.
Ens hem posat les botes!!! Umm deliciós.


dijous, 4 d’abril del 2019

POSTURES DE IOGA

Aquest matí estàvem un poc remoguts i hem decidit fer un parell de respiracions i unes postures de ioga, per relaxar-nos una micona. Després ha vengut na Cristina, que sap molt d'aquest món, noltros li hem mostrat com fèiem el "saludo al sol" i ella ens ha ensenyat un parell de postures.


dimarts, 2 d’abril del 2019

MUSICAL

Bon dia famílies!

Avui matí hem tengut la sort de poder gaudir d'un musical però, més que contar-vos com ens ha anat, prefereixo que mireu alguns vídeos i fotos... 
Tot un èxit!!!

 
 

 



























divendres, 29 de març del 2019

ANIVERSARIS MARÇ

Aquest mes hem celebrat dos aniversaris.
Per molts d'anys ADA i LUCIA.


ADA (dia 8)


LUCIA (dia 19)

QUARTA CAMA DE LA JAIA

Anem avançant i la jaia setmana darrera setmana ens porta una sorpresa. A canvi, li cantem les seves dues cançons i li llevem una de les cames.
Aquesta setmana n'Eric li va tocar llevar-li i na Yanay va triar la targeta que tocava. La nostra jaia estimada ens va fer les preguntes que havíem de contestar:
Quantes nines hi ha a la classe? I quants de nins?

 

Així que comptàrem entre tots i el resultat va ser 10 nines i 9 nins. 
La Jaia venia carregada amb tots els ingredients per fer un taller de crespells, així que avui l'hem fet... mirau les fotos i els 2 mini-videos, i veureu quina bona traça tenim.

 







CARLA I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

Bon dia a tothom!

Aquesta setmana la protagonista ha estat na Carla i dilluns ens va presentar la capsa plena dels seus tresors: Sky de la patrulla canina, monea de peluix, un album de fotos de quan era petita i dels membres de a família, un joc de bitlles, el seu nom dibuixat amb el seu significat, un peluix amb un cascavell dintre, un parell de vehicles de jugueta, dos contes, un dofí i una bosseta.

La setmana la començàrem mostrant la capsa amb toooots els tresors. 
Un altre dia na Magda, la seva mare, va venir a fer un taller culinari i es presentà amb una gran palangana de platans, maduixes i pals de fusta per fer uns pintxos requeteboníssims. 
I avui, divendres, ha tornat per contar-nos coses de quan era petita, mostrar-nos algunes fotos i ens ha explicat un dels contes que na Carla ens va dur: "Els tres porquets".


divendres, 22 de març del 2019

NICO I LA SEVA CAPSA DE TRESORS


El protagonista d'aquesta setmana ha estat en Nico i dilluns va venir amb la seva mare i amb la capsa de tresors ben plena: un spiderman, un cotxo vermell, un cotxet de la patrulla canina, dos mini albums de fotos de quan era petit, dos contes ben divertits, una bosseta plena de segells, un joc de te o café i el seu nom escrit amb el significat i el perquè i qui va triar el nom de Nico.

L'endemà va venir, el mag Oscar i la seva ajudant Lorena, que amb l'ajuda d'en Nico ens varen deixar bocabadats amb els seus trucs de màgia. Per acabar, na Lorena ens va fer un parell de fotos ben guapes que vereu penjades al bloc l'altre dia.

Aquí teniu les imatges




TERCERA CAMA DE LA JAIA

Aquest dimecres la Jaia tenia dues peticions:

1. cantar-li la cançó abans de llevar-li la cama
2. volia saber quants de nins i nines hi ha a l'escola

A canvi, ella ens va dur xocolata per fer un taller d'experimentació i pintar amb ell.

Així que, després de cantar les dues cançons que sabem de la jaia, començàrem a pensar a veure qui ens podria ajudar a trobar la resposta. Entre tots pensàrem possibles nombres, però la magnitud d'aquest ens era difícil, així que pensàrem qui ens podria ajudar... arribàrem a la conclusió que qui podia saber-ho eren na M. José, en Fernando i na Cristina. 

Dijous matí anàrem al despatx de direcció i en Fernando ens va ajudar, ens va dir la resposta i ens va ajudar a escriure-la. 

Avui hem pogut gaudir de la proposta de la Jaia. 
Aquí teniu algunes imatges.





dimarts, 19 de març del 2019

QUASI TOTS

Mirau quines fotos més xules ens ha fet na Lorena, la mare d'en Nico!!!
Només ens ha faltat la foto de n'Emma... a veure si la pròxima vegada s'anima i s'apunta.