divendres, 29 de març del 2019

ANIVERSARIS MARÇ

Aquest mes hem celebrat dos aniversaris.
Per molts d'anys ADA i LUCIA.


ADA (dia 8)


LUCIA (dia 19)

QUARTA CAMA DE LA JAIA

Anem avançant i la jaia setmana darrera setmana ens porta una sorpresa. A canvi, li cantem les seves dues cançons i li llevem una de les cames.
Aquesta setmana n'Eric li va tocar llevar-li i na Yanay va triar la targeta que tocava. La nostra jaia estimada ens va fer les preguntes que havíem de contestar:
Quantes nines hi ha a la classe? I quants de nins?

 

Així que comptàrem entre tots i el resultat va ser 10 nines i 9 nins. 
La Jaia venia carregada amb tots els ingredients per fer un taller de crespells, així que avui l'hem fet... mirau les fotos i els 2 mini-videos, i veureu quina bona traça tenim.

 







CARLA I LA SEVA CAPSA DE TRESORS

Bon dia a tothom!

Aquesta setmana la protagonista ha estat na Carla i dilluns ens va presentar la capsa plena dels seus tresors: Sky de la patrulla canina, monea de peluix, un album de fotos de quan era petita i dels membres de a família, un joc de bitlles, el seu nom dibuixat amb el seu significat, un peluix amb un cascavell dintre, un parell de vehicles de jugueta, dos contes, un dofí i una bosseta.

La setmana la començàrem mostrant la capsa amb toooots els tresors. 
Un altre dia na Magda, la seva mare, va venir a fer un taller culinari i es presentà amb una gran palangana de platans, maduixes i pals de fusta per fer uns pintxos requeteboníssims. 
I avui, divendres, ha tornat per contar-nos coses de quan era petita, mostrar-nos algunes fotos i ens ha explicat un dels contes que na Carla ens va dur: "Els tres porquets".


divendres, 22 de març del 2019

NICO I LA SEVA CAPSA DE TRESORS


El protagonista d'aquesta setmana ha estat en Nico i dilluns va venir amb la seva mare i amb la capsa de tresors ben plena: un spiderman, un cotxo vermell, un cotxet de la patrulla canina, dos mini albums de fotos de quan era petit, dos contes ben divertits, una bosseta plena de segells, un joc de te o café i el seu nom escrit amb el significat i el perquè i qui va triar el nom de Nico.

L'endemà va venir, el mag Oscar i la seva ajudant Lorena, que amb l'ajuda d'en Nico ens varen deixar bocabadats amb els seus trucs de màgia. Per acabar, na Lorena ens va fer un parell de fotos ben guapes que vereu penjades al bloc l'altre dia.

Aquí teniu les imatges




TERCERA CAMA DE LA JAIA

Aquest dimecres la Jaia tenia dues peticions:

1. cantar-li la cançó abans de llevar-li la cama
2. volia saber quants de nins i nines hi ha a l'escola

A canvi, ella ens va dur xocolata per fer un taller d'experimentació i pintar amb ell.

Així que, després de cantar les dues cançons que sabem de la jaia, començàrem a pensar a veure qui ens podria ajudar a trobar la resposta. Entre tots pensàrem possibles nombres, però la magnitud d'aquest ens era difícil, així que pensàrem qui ens podria ajudar... arribàrem a la conclusió que qui podia saber-ho eren na M. José, en Fernando i na Cristina. 

Dijous matí anàrem al despatx de direcció i en Fernando ens va ajudar, ens va dir la resposta i ens va ajudar a escriure-la. 

Avui hem pogut gaudir de la proposta de la Jaia. 
Aquí teniu algunes imatges.





dimarts, 19 de març del 2019

QUASI TOTS

Mirau quines fotos més xules ens ha fet na Lorena, la mare d'en Nico!!!
Només ens ha faltat la foto de n'Emma... a veure si la pròxima vegada s'anima i s'apunta.

dissabte, 16 de març del 2019

LA CAPSA DELS TRESORS DE NA LUCIA

Aquesta setmana la protagonista ha estat na Lucia i la seva capsa de tresors anava ben plena; un pepo i el seu biberó, un dels protagonistes de PJ Masks, fotografies de la família, un àlbum de quan era petitona, dos minicontes, una carraca, el primer conte que li regalaren, una càmera de fotos amb imatges de la patrulla canina, el seu nom amb la procedència i el significat ... i no oblidem les delicioses "piruletas" casolanes de xocolata.  

La mare (M. Carmen) i el petit Adrià, varen venir dilluns a presentar la capsa i a contar-nos coses que li agraden a na Lucia. Divendres ens tornaren a visitar per parlar-nos de la feina de na M. Carmen, ens va dur un mapa de Mallorca, alguns dibuixos de coses típiques de la nostra illa, i fulls informatius de llocs per visitar que recomaven als turistes.

El pare de na Lucia, en Rafa, fa feina de bomber i ens va preparar uns jocs a la sala de psico. A més de contar-nos que és el que havíem de fer en cas de foc i fum, ens va preparar un simulacre de foc a una casa feta de coixins, per equips i carregats amb unes llargues mànegues d'aigua havíem de apagar el foc i rescatar a una companya, després ens va demostrar que si juntam les nostres forces i fem feina plegats podem aconseguir allò que volguem.



dijous, 14 de març del 2019

SEGONA CAMA DE LA JAIA

Ahir la nostra estimada Jaia va tornar i li llevàrem la segona cama. I és que entre tots l'hem de ajudar, ja que ens diu que entre tantes cames no li és gens fàcil caminar.
Ella per agraïr-nos la nostra ajuda ens va dur dos paquets de galletes d'oli i dues capses de formatgets per berenar avui, però a canvi ens plantejava una pregunta: quants formatgets necessitam per tenir-ne 2 cadascun?


Abans d'acabar les classes d'ahir, començàrem a fer algunes hipòtesis. Necessitàrem un número, però havia de ser un número bastant gran, començàrem a dir números a l'atzar, però no ens quadrava, així que decidírem que l'endemà pel matí demanaríem ajuda als grans de 5 anys. 
Així que avui matí hi hem anat amb la pregunta escrita a la nostra pissarra, i tot el que ens va dur la jaia, ...
Els grans han començat a pensar de quina manera podíem saber quants formatgets hauríem d'agafar de les capses... un dels grans ha vist que hi havia 2 capses i cada capsa tenía el número 24 i ha pensat que sí ens bastarien.. després ens han contat quants nins i nines erem avui (18), s'han dividit en dos grups i cada grup ha agafat una capsa i han contat 18 cada grup (per tenir dos pics 18).
Cada grup ha posat els 18 dins la bossa de la nostra jaia, i els que han sobrat els hem regalat als grans amb un parell de galletes com agraïment.


Encara no teníem el número que ens demanava la jaia, però quasi ho teníem resolt.
Una vegada a la nostra classe, hem trabucat tots els formatgets damunt la taula i tots plegats els hem contat (36). El resultat ha estat un número molt gran, tan gran que tenia dos números (ens ha dit n'Ada), i com s'escriu 36?... entre tots hem arribat a la conclusió que era un 3 i un 6.
Ara ja sí, amb la tasca feta i la resposta que necessitava la jaia, ja podíem berenar de les galletes i els formatgets que ens havia duit...
BON PROFIT!

divendres, 8 de març del 2019

DIA DE LA DONA

Bon dia famílies!

A l'escola ens agrada treballar per aconseguir una societat on no hi hagi diferències de gènere, ni prejudicis, on tothom pugui ser i pensar de manera lliure, on els estereotips no hi tenguin cabuda i el respecte i la igualtat entre persones siguin valors fonamentals.

Avui, dia internacional de la DONA, he aprofitat per contar un conte que romp amb l'estereotip de la princesa dolça i delicada com una flor que sempre va vestida de rosa. 


L'argument és el següent: La Carlota és una princesa rosa,que no vol fer cap de les coses que se suposa que ha de fer una princesa, com per exemple: besar gripaus esperant que es converteixin en princeps blaus. La Carlota voldria vestir de molts de colors, viatjar en globus, viure mil aventures emocionants, lluitar contra els llops o els dracs… i no vestir-se de rosa! Aconsegueix capgirar la vida al seu regne i intenta convèncer a tothom que els temps han canviat i que les nines poden aspirar a fer coses més interessants que ser princeses roses…. 

JAIA QUARESMA

Aquest dimecres ens va venir a visitar la JAIA QUARESMA. Una velleta molt remugona, primeta i arrugada amb un mocador al cap, que no vol saber res de festes ni bauxes i l'únic que menja és peix i verduretes. Una de les seves peculiaritats és que té tantes cames com setmanes falten per arribar Pasqua, i és que el MAG XIVIU li va fer un encanteri, cansat de dir-li que no havia d'arruixar als nins i nines amb la granera.



Idò, tal com va pactar amb el mag Xiviviu, cada dimecres vendria a fer-nos una visita, i per guanyar-se la simpatia de tots els nins i nines ens proposaria una endevinalla o un enigma a descobrir, una vegada descobert, podríem gaudir del que ens ha duit, sigui un conte, una proposta d'un taller , ingredients per cuinar alguna cosa, etc...



Aquest dimecres l'enigma era descobrir què passava si juntàvem el color groc amb el blau, i el groc amb el vermell? i el blau amb el vermell?. Per això fèrem unes hipotesis i amb l'ajuda del llibre que ens va dur la jaia ho veríficàrem. Així divendres, a la nostra sessió d'artística aprofitàrem per experimentar sobre la mescla de colors pintant uns tubs de cartró que la Jaia ens va dur, tubs que una vegada eixuts es converteixen en petits mussols, com el nostre estimat ORIOL.

LA CAPSA DE TRESORS DE N'ADA

Aquesta setmana n'Ada va dur la capsa plena dels seus tresors. Dintre hi havia una pepa molt estimada amb la que sol dormir, un titella que era un cap de cocodril amb moltes dents, un micròfon per cantar, una fotografia ben divertida de tota la família, una balena de Lego i un petit poni. A més del nom ilustrat, de l'explicació del seu significat i de perquè el triaren.


ANIVERSARI FEBRER

I per febrer tenguèrem un aniversari només. 
En Julen dia 10 va fer 4 anys i ho vàrem celebrar com cal.


dilluns, 4 de març del 2019

CARNESTOLTES

Bon dia famílies!

El rei Carnestoltes ens va proposar anar disfressats d'allò que volguèssim aquest dimecres passat, i així ho vàrem fer. Hi havia princesses, herois, pirates, alguna bruixa i fades, alguns personatges que feien por, altres que mostraven valentia, màgia, etc... Anàvem tan guapos i guapes que no ens podíem quedar a l'escola, així que demanàrem permís a direcció i anàrem al parc a lluïr les nostres disfresses.

Després tornàrem a l'escola per berenar al pati i gaudir així del solet.