dijous, 14 de març del 2019

SEGONA CAMA DE LA JAIA

Ahir la nostra estimada Jaia va tornar i li llevàrem la segona cama. I és que entre tots l'hem de ajudar, ja que ens diu que entre tantes cames no li és gens fàcil caminar.
Ella per agraïr-nos la nostra ajuda ens va dur dos paquets de galletes d'oli i dues capses de formatgets per berenar avui, però a canvi ens plantejava una pregunta: quants formatgets necessitam per tenir-ne 2 cadascun?


Abans d'acabar les classes d'ahir, començàrem a fer algunes hipòtesis. Necessitàrem un número, però havia de ser un número bastant gran, començàrem a dir números a l'atzar, però no ens quadrava, així que decidírem que l'endemà pel matí demanaríem ajuda als grans de 5 anys. 
Així que avui matí hi hem anat amb la pregunta escrita a la nostra pissarra, i tot el que ens va dur la jaia, ...
Els grans han començat a pensar de quina manera podíem saber quants formatgets hauríem d'agafar de les capses... un dels grans ha vist que hi havia 2 capses i cada capsa tenía el número 24 i ha pensat que sí ens bastarien.. després ens han contat quants nins i nines erem avui (18), s'han dividit en dos grups i cada grup ha agafat una capsa i han contat 18 cada grup (per tenir dos pics 18).
Cada grup ha posat els 18 dins la bossa de la nostra jaia, i els que han sobrat els hem regalat als grans amb un parell de galletes com agraïment.


Encara no teníem el número que ens demanava la jaia, però quasi ho teníem resolt.
Una vegada a la nostra classe, hem trabucat tots els formatgets damunt la taula i tots plegats els hem contat (36). El resultat ha estat un número molt gran, tan gran que tenia dos números (ens ha dit n'Ada), i com s'escriu 36?... entre tots hem arribat a la conclusió que era un 3 i un 6.
Ara ja sí, amb la tasca feta i la resposta que necessitava la jaia, ja podíem berenar de les galletes i els formatgets que ens havia duit...
BON PROFIT!

1 comentari: